Mac&Jinte puppyBlog #39 13/04/2021 

De pups zijn vandaag 8 weken oud, dat betekend dat onze tijd met de kleine monsters er weer bijna opzit. Wat hebben wij genoten van dit geweldige 4 tal! stuk voor stuk zijn het echt fantastische pups, ze zijn onwijs eerlijk, open, sociaal en niet heel snel ergens van onder de indruk. We kunnen echt niet wachten om te zien hoe deze 4 meiden zullen opgroeien. want ja stiekem blijven ze toch ook wel onze pups voor de rest van hun leventje ookal wonen ze dan niet meer bij ons in onze roedel. Voor de meiden hebben we gelukkig stuk voor stuk geweldige eigenaren gevonden waar zij de volgende jaren mogen gaan slijten. Het zijn erg ondernemende hondjes die allemaal iets van sport zullen gaan doen, van agility tot speuren en zelfs lekker mee met prachtige tochten naast de mountainbike kortom een sportief heerlijk border collie leven voor iedereen. We wensen onze meiden en de nieuwe baasjes heel erg veel geluk en sportiviteit toe met hun nieuwe maatje. We zien ze vast allemaal snel weer! 

Mac&Jinte puppyBlog #38 07/04/2021 

Oeps een beetje later als normaal maar hier is dan toch een klein verslagje hoe het met de draakjes gaat. Inmiddels zijn de pups alweer 7 weken oud en verkennen zij stapje voor stapje de grote honden wereld. Hun eerste tripje naar de dierenarts voor hun 6 weken enting was een succes, alle pupjes zagen er prima uit volgens de dierenarts. De meiden hebben geen kick gegeven tijdens hun prikkie! 2 dagen voor ons dierenarts bezoekje kwam de chipper langs toen was de enige stoere dame die een kick gaf Jinte (2.0 heet in het nest Raven). De ren is iets waar de meiden liever niet meer in opgesloten zitten ofja eigenlijk hebben ze de woonkamer en de tuin nu ook wel gezien. Je merkt echt dat ze toe zijn aan iets nieuws lekker mee opstap de straat op dus dan doen we dan ook. We proberen elke dag iets met ze te ondernemen van een wandeling langs een drukke weg veilig in de buggy tot even ravotten in de weilanden met onze eigen roedel. Sinds deze week hebben ze ook allemaal een voor een kennis mogen maken met verschillende trimklantjes, andere rassen dan zij zelf en zonder de zusjes als back up, ook dit vonden de dames totaal geen probleem! 

Tegenwoordig noemen we ze drakenkinderen of kleine terroristen, Als ze wakker zijn bereid je dan maar voor want deze dames zijn wel te vinden voor kattenkwaad, elke dag is een nieuw avontuur! Voor nu genieten wij nog even lekker van onze meiden en deze geweldige ervaring, voordat je het weet mogen ze hun nest verlaten en gaan ze een nieuw avontuur aan bij geweldige baasjes

Mac&Jinte puppyBlog #37 04/04/2021 

Onze aller eerste paasdag in de stad! Vandaag hadden de pupjes samen met paps en mams een fotoshoot in de stad en wat zijn het toch stuk voor stuk geweldig dappere hondjes! In de stad zijn ze nog nooit eerder geweest, al die nieuwe geluiden en een vreemde omgeving deed de spookjes totaal niks. Wat zijn wij trots! We hadden verschillende ideeën in ons hoofd wat ons wel leuk leek om te doen en stuk voor stuk kwamen die ideeën uit tot werkelijkheid wat een modellen, net alsof ze het al jaren doen! 

We hebben een kleine achter de schermen gefilmd zodat ook jullie thuis vanaf de bank lekker mee kunnen kijken tijdens dit geweldige avontuur. Nu word het wachten op de foto's wat nog wel eens even kan gaan duren  

Mac&Jinte puppyBlog #36 38/03/2021 

Oeps een beetje later dan normaal! Afgelopen dinsdag waren de pupjes 5 weken oud geworden, we merken deze week echt aan ze dat ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging dus ze mogen nu meer rondrennen in huis als wij erbij zijn tussen de volwassen honden. Dit is weer een super goede leer voor hun, De meide beheersen inmiddels heel goed de hondentaal en weten precies wat bij welke volwassenhond wel en niet mag. Het zijn echte bengeltjes! De meiden mochten deze week ook voor het eerst achterom in de tuin spelen. Ook dat was totaal niet spannend voor de meiden, ze liepen rond alsof ze dit echt al jaren doen! Langzaam krijgen ze ook om de dag een snackje om ze zo te laten wennen en leren knabbelen op een verantwoorde manier, het is natuurlijk niet de bedoeling dat de meiden een koekje zomaar binnen schrokken als ze later volwassen zijn. Deze week hadden ze ook hun eerste afspraakje bij de fotograaf, ook dit was een succes en super socialisatie, Weer in een nieuwe omgeving met andere geluidjes en geurtjes die we konden ontdekken. En raad eens deze meiden zijn geweldige modellen! Dat hebben ze toch echt van papa en mama geërfd ook zij kunnen uren poseren voor de lens. Het was ook een spannende week voor onze nieuwe baasjes, deze week hebben zij te horen gekregen wie van ons het beste bij de nieuwe gezinnen past. Daar horen natuurlijk ook nieuwe namen bij die onze nieuwe baasjes voor ons gekozen hebben. Van links naar rechts 

  • ABBI is nu NIKKI
  • BROOKE is nu FLASH
  • RAVEN is nu JINTE (vernoemd naar mama)
  • ECHO is nu KAIA

Mac&Jinte puppyBlog #35 16/03/2021 

Vandaag zijn de kleine spookjes 4 weken oud, dat betekend natuurlijk hoogste tijd voor nieuwe foto's. Ze mochten voor deze foto's voor de eerste keer mee in het trimsalon wat ze dus ook totaal niet eng vonden. Vrolijk dartelde ze in het rond terwijl ik wat fototjes van ze kom maken. Inmiddels eten ze al een paar dagen pap (puppymelk gemengd met puppymouse) dit gaat er echt heel goed in, ze vinden het heerlijk. Langzaam maar zeker komen we steeds een stapje korter bij een vaste voeding. Inmiddels zijn de kleine spookjes voor de 2de keer ontwormd. En zijn hun nageltjes wekelijks geknipt zodat ze ook hieraan wennen. 

Mac&Jinte puppyBlog #34 09/03/2021 

Vandaag zijn wij precies 3 weken oud! Sinds afgelopen week wiebelen wij al allemaal lekker door de kist ofja wiebelen we zijn ervan overtuigd dat we al echte sporthonden zijn en race lekker door de kist alleen gaat dit nog niet altijd even gemakkelijk. Onze karaktertjes beginnen ook langzaam door te komen zo is Brooke bijvoorbeeld tot nu toe een echte knuffelkont die het heerlijk vind om lekker op de bank te tutten. Raven dat is de waaghals van de groep, nieuwe knuffeltjes duikt zij direct bovenop en grommen dat deze kleine meid kan! Abbi die staat altijd vooraan als de kist open mag en loopt dan meestal ook als eerste de werpkist uit, Abbi vind Lya ook heel erg leuk die krijgt allemaal kusjes van haar. En Echo dat is de avonturier van het kwartet, Als zij in de ren loopt gaat zij stiekem heel graag een stapje verder weg van mama om zo de boel te kunnen verkennen op haar eigen pootjes. Zo nu en dan komt er speciaal bezoek voor ons over de vloer dit zijn onze nieuwe baasjes. Ook andere mensen die ons niet mee naar huis mogen nemen komen soms lekker met ons knuffelen. Leuk he! 

Mac&Jinte puppyBlog #33 02/03/2021 

Vandaag zijn wij precies 2 weken oud! de tijd vliegt, in onze eerste week hebben wij allemaal onze geboortegewichtjes verdubbeld. Deze week hadden wij ook weer een leuke verassing, een voor een gingen onze oogjes langzaam open. Echo die was de eerste die een kijkje nam in de wereld de dag daarna volgde Abbi en de dag daarna konden Booke en Raven ook al wat zien! Vandaag had Kayleigh een minder leuke verassing voor ons  omdat wij vandaag 2 weken oud zijn, ze had een spuitje met vies roze spul wat zij in onze mondjes leeg spoot. Ontwormingspul noemde ze dit vieze goedje, het was voor ons eigen bestwil zij ze! Daarna zijn onze nageltjes geknipt omdat wij met onze vlijmscherpe nageltjes krasjes maakte op de buik van mama Jinte, Nu is het voeden van ons voor onze mama ook weer wat prettiger gelukkig.

Mac&Jinte puppyBlog #32 25/02/2021 

De stamboomnamen van ons Light Your Heart nestje zijn inmiddels bekend. Pascal heeft de nestnamen gekozen deze zijn allemaal afkomstig van de Netflix serie the 100. Daarnaast hadden wij hadden ons nest thema Light Your Heart en zijn we aan de slag gegaan met verschillende namen van heerlijke geurkaarsen. Wij vonden het belangrijk dat de nestnaam die wij de pups gegeven hebben in de stamboomnaam verwerkt zijn. Dit doen wij omdat wij het super leuk vinden creatief aan de slag te gaan met de stamboomnamen en de baasjes zijn op deze manier niet gebonden aan een letter. Op deze manier hoeven de pupkopers ook niet direct vanaf dag 1 door te geven hoe zij de pup in de toekomst willen gaan noemen en zijn zij helemaal vrij in hun keuze. Voor dit nest hebben wij als Nestnamen Brooke, Echo, Raven & Abbi maar dat was al duidelijk in eerdere updates. 

De stamboomnamen van de meiden zijn: 
Dutchdales Shadowlight Brooke
Dutchdales Go For Glow Echo
Dutchdales Flame Game Raven 
Dutchdales Nature Breeze Abigail 

Mac&Jinte puppyBlog #31 24/02/2021 (Gewichten)

Wij vinden het belangrijk bij te houden hoe het met de puppies gaat, Alles word genoteerd. Zo wegen wij de pups de eerste 2 weken in hun leven dagelijks rond dezelfde tijd en houden we dit bij in een schema. Normaal gesproken zie je vaker bij pasgeboren pups dat hun gewichtjes in de eerste paar dagen van hun leventje iets terugvallen. Dit is bij onze dikkertjes totaal niet het geval sterker nog Brooke, Echo, Abbi & Raven worden met de dag dikker en dikker... Mama Jinte heeft een super melk voor de meiden!

Mac&Jinte puppyBlog #30 20/02/2021 (Eerste fotoshoot)

Vandaag zijn de pupjes 4 dagen oud. Dit is ons eerste nest en wij willen graag zoveel mogelijk van deze onvergetelijke nestje vastleggen op beeld. Daarom hebben wij onze vaste fotograven bij ons thuis uitgenodigd voor een leuke new born shoot van de 4 dames. En wat was dit leuk! De meiden zijn geboren modelletjes, iets wat natuurlijk ook niet anders kan. Papa Mac en mama Jinte vinden het geweldig om te mogen poseren voor de camera. Wij zijn heel blij met de geweldig mooie fotos! De foto's zijn gemaakt door Chica's Click fotografie 

 

Mac&Jinte puppyBlog #29 16/02/2021 (de geboorte)

Daar zijn ze dan!

16/02/2021 zijn 5 prachtige wondertjes geboren allemaal meiden,
jammer genoeg was de bevalling voor het laatste teefje toch echt te zwaar en heeft zij de geboorte niet overleefd.
Met Jinte en de 4 meiden gaat het heel goed, Jinte is gewoon echt een geboren moedertje. Ze geniet zo van haar nieuwe pupjes en is ongelofelijk rustig. De andere hondjes hebben wij voor nu nog niet bij de pups laten kijken. De dierenarts heeft de pups en Jinte nagekeken en alles zag er helemaal goed uit met alles erop en eraan.
15/02/2021 begon Jinte langzaam onrustig te worden doorheen de dag, ze had voornamelijk last van transport weeën. Tegen 22u zakte deze langzaam weg en kon ze even wat rust pakken. Wij hebben onder geslapen samen met haar in de kist. Smorgens rond 5u begon Jinte weer langzaam onrustig te worden. Ze kreeg langzaam persweeën en om 7.28u brak het water van Jinte.
Op 16/02/2021 werd om 09.22u Brooke als eerste geboren. In totale rust wist Jinte meteen wat ze moest doen. Toen Pascal Brooke ging wegen (363 gram) had nummertje 2 Echo alvast besloten dat het tijd was om geboren te worden…. 10 minuten nadat Brook geboren was kwam Echo om 09.32u ter
 

wereld een prachtig donker teefje met een gewicht van 324 gram.

Hèhè even rust we hadden even de tijd om de 2 eerste dames bij mama te laten drinken en tot rust te laten komen. Eigelijk ging met Brooke en Echo alles direct vanzelf. Om 10.40u werd Raven geboren de donkerste van het stel met een geboortegewicht van 330 gram. Raven had in het begin ietje meer moeite om zelf de melkfabriek te ontdekken dus die heb ik even geassisteerd terwijl Jinte echt in alle rust en geduld braaf stil bleef liggen om het voor Raven zo makkelijk mogelijk te maken. De 4de pup kwam gelukkig niet direct achter Raven aangedoken zoals Echo gedaan had bij Brooke. Om 12.26u werd na een paar intense persweeën Abbi geboren. Abbi is de meest symmetrisch getekende van het nest, precies de tekening van mama Jinte. Abbi woog bij de geboorte 353 gram.

En toen was het stil, heel stil en ook heel lang stil,…. Na een paar uur wachten en het afzwakken van de weeën van Jinte zijn wij met haar naar de dierenarts gereden om te kijken of hij ons kon helpen, mij zelf lukte het niet om Jinte te stimuleren haar weeën weer op gang te krijgen. Eenmaal bij de dierenarts werd ons vermoeden bevestigd de pup lag in een stuit met een beentje in het geboortekanaal en de rest van het lijfje erbuiten. We hebben een foto gemaakt en Jinte een spuit gegeven in de hoop zo de weeën weer op te wekken. Jinte ging weer mee naar huis waar zij lekker met haar 4 meiden in de kist kon liggen maar die weeën die kwamen maar niet, ze werden eerder steeds zwakker. Iets voor 21u was het klaar, Jinte was kapot. De knoop was doorgehakt Jinte zou een keizersnede ondergaan om die laatste pup veilig uit haar buik te halen. Onderweg naar de dierenarts 100 meter van de praktijk verwijderd rond 21u is het Jinte dan toch gelukt Sterre is geboren op de bijrijdersstoel van de auto zonder enig teken van leven. Ik heb proberen te doen wat ik kon doen maar het was helaas te laat. De hemel is een sterretje rijker……

Met Brooke, Raven, Echo, Abbi en mama Jinte gaat het gelukkig heel goed. Het is een heel rustig en vredig nest absoluut geen gil puppy’s nu hopen dat dit de komende 8 weken zo blijft, of zouden ze net als echte zusjes behoorlijk gaan kibbelen de komende weken. We wachten het rustig af en voor nu genieten we van een prachtig vredig nestje!  

† Shine Bright Little Star

Mac&Jinte puppyBlog #28 09/02/2021 (dracht update week 8)

Het is zo ver, de aller laatste buikfototjes zijn gemaakt voor onze wekelijkse update en wat is die buik ongelofelijk gegroeid! Haar maaltijd opeten in een keer is iets wat Jinte niet meer in een keer lukt daarom hebben we haar hoeveelheid voeding verdeeld doorheen de dag zo krijgt Jinte genoeg binnen en eet ze nog altijd een goede hoeveelheid voer. Het wandelen word nu langzaam lastiger dus vanaf vandaag gaat Jinte niet meer mee tijdens onze roedel wandelingen. Zij gaat nu samen met Rex op avontuur hier in het dorp. Jintje begint zich langzaam af te zonderen en ligt heel graag in haar werpkist wat weer een goed teken is, die kist is voor haar een veilig plekje. Vanaf morgen (10/02/2021) zijn de pupjes levensvatbaar en zouden ze in principe geboren mogen worden natuurlijk hebben wij liever dat ze nog iets langer lekker in mama's buik blijven. Voor nu is het nog maar een kwestie van dagen aftellen,....

Mac&Jinte puppyBlog #27 06/02/2021 (beweging in de puppybuik)

Yeahhh vandaag is het dan toch echt soort van gelukt. We voelen sinds 2 dagen de pupjes bewegen in de buik van Jinte en wat zijn dat wiebel puppy's zeg het stilzitten hebben ze volgens ons echt wel van papa geërfd. Wij konden de pups wel heel goed voelen bewegen maar aan de buitenkant zag je helemaal niks tot vanavond! Het is eindelijk een beetje gelukt om de bewegingen van de pupjes vast te leggen op camera. Wat een geweldig speciaal moment zeg!

Mac&Jinte puppyBlog #26 02/02/2021 (buikfoto's the making off)

Vandaag was het weer zo ver, wekelijks maken wij foto's van de buik van Jinte voor deze puppyblog. Het leek ons wel leuk om jullie een kijkje te geven achter de schermen. Kijken jullie gezellig mee?

Mac&Jinte puppyBlog #25 02/02/2021 (dracht update week 7)

Vandaag zit onze Dikkie Dik op dag 49 van haar dracht, Precies 7 weken. Deze week merken wij vooral lichamelijk verschil bij Jinte. Ze kan haar plekje moeilijker vinden in huis omdat ze niet echt meer kan zitten of liggen zoals ze gewent is. Haar buikje is deze week echt onwijs gegroeid! Afgelopen zonder zijn we Jinte gaan wegen op de weegschaal bij Petsplace ze is inmiddels 2.8kg bijgekomen! Dat is heel wat voor een kleiner bordertje zoals zij. De omtrek van haar buikje is inmiddels behoorlijk gegroeid ze zit op 66.5cm precies dat betekend dat haar buikje sinds de update van de 4de week van haar dracht 10cm is gegroeid! 

Mac&Jinte puppyBlog #24 28/01/2021 (werpkist)

Inmiddels hebben wij de werpkist opgehaald en meteen opgezet! Nu word het toch echt wel heel erg leuk allemaal. Wij hebben ervoor gekozen om de werpkist te laten maken en niet zelf aan de slag te gaan wat eigenlijk eerst wel de bedoeling was. Bij de komst van een nestje komt een hele hoop kijken tenminste in ons geval omdat wij alles uitgebreid en meteen goed willen doen. We kwamen een beetje in tijdnood om zelf aan de slag te gaan naast ons werk dus hebben wij de bouw van een kist uitbesteed. Hij is natuurlijk wel helemaal passend op onze wensen gemaakt , iets wat wij wel erg belangrijk vonden. Ook hebben wij ervoor gekozen bij onze werpkist een camera te plaatsen zodat de nieuwe pupkopers thuis vanaf de bank lekker mee kunnen kijken na de geboorte maar nog een groter voordeel is dat wij zelf Jinte en haar pups ten alle tijden in het oog kunnen houden. Dit geeft toch een stukje geruststelling. En Jinte die heeft de kist al helemaal eigen gemaakt! 

Mac&Jinte puppyBlog #23 26/01/2021 (dracht update week 6)

Vandaag zitten we op dag 42 van haar dracht, week 6 gaat beginnen! Langzaam maar zeker beginnen wij ons langzaam klaar te maken voor ons Light Your Heart nestje. Van de week is een nieuwe puppy vloer gehaald (Vinyl) want ja die siergrind in de woonkamer is super mooi maar misschien niet het meest ideaalste met kleine puppy drolletjes op komst. De kleden en kussens zijn gewassen en liggen helemaal klaar en alle spullen die we nodig kunnen hebben tijdens de bevalling en de dagen erna zijn in huis gehaald. Wij zijn er helemaal klaar voor! Maar laat die kleintjes nog maar even lekker in de buik van mama zwemmen. In week 6 van de dracht ontwikkelen de pupjes van Mac en Jinte steeds meer en meer. Ze hebben nu teentjes, snorharen en nageltjes ook hun pigment begint langzaam door te komen. Tussen week 5 en 6 van de dracht word er ook bepaald of de pup geboren zal worden als reutje of als teefje! Als het goed is wegen de pupjes nu ongeveer 6 gram en zijn ze ongeveer 45mm lang. 

Mac&Jinte puppyBlog #22 19/01/2021 (dracht update week 5)

Langzaam maar zeker word Jinte nu echt een kleine dikzak. Deze week is de omtrek van haar buikje weer iets gegroeid die is nu 57.5cm en haar ribben beginnen langzaam iets uit te zetten, ze weegt momenteel 18.3kg. Haar buikje word nu langzaam steeds ronder. Als je naar haar kijkt van boven af  gezien beginnen de haren in haar zij ook langzaam meer naar buiten te staan door haar buikje. Eten gaat steeds beter dat is heel fijn! Jinte is lekker actief bezig met balans training om op deze manier haar spieren al iets aan te sterken voor de bevalling. Hersenwerkjes is iets waar zij tegenwoordig ook echt wel voor te vinden is maar dan wel met de lekkerste koekjes in het huis anders niet... Hoezo lekker verwend! 

Mac&Jinte puppyBlog #21 14/01/2021 (echo!)

Zoals gewoonlijk leggen wij elk belangrijk moment vast in dit spannende traject. Dit keer hebben wij de echo vastgelegd en geprobeerd hier ook iets leuks mee te knutselen. Kijken jullie mee tijdens de echo van onze tortelduifjes?

Heel erg veel kijkplezier en geniet met ons mee!

Guess what? WE ARE PREGNANT!

Eindelijk kunnen wij het van de daken schreeuwen.
Afgelopen dinsdag (12/01/2021) hebben wij de echo gehad van Mac en Jinte en je raad het al haar hele buikje zit vol LITTLE ONE'S!
Onze tortelduifjes verwachten hun kleintjes rond Valentijnsdag!

We hebben het nog even geheim gehouden tot we een super leuke fotoshoot gehad hadden met onze 2 tortelduifjes. Wij zouden Pascal en Kayleigh niet zijn als we dit niet op een creatieve manier bekend zouden maken. 

Tijdens de echo hebben wij met zekerheid 5 pupjes gezien. Voor nu wachten wij ongeduldig af en verwennen wij Jinte tot over haar oren. Het meisje moet natuurlijk goed worden voorbereid op deze leuke puppytijd!

 

Mac&Jinte puppyBlog #20 12/01/2021 (dracht update week 4) 

Nu word het toch wel echt heel erg spannend. Deze week heeft Jinte de echo op de planning staan en weten wij echt zeker of ons liefdes koppel pups zal krijgen. Wat wel opvallend is is dat Jinte best chagrijnig is sinds de laatste update, niet tegenover ons of naar de roedel maar wel naar de roedel van Kayleighs ouders. De doezen hoeven maar naar haar te kijken en ze begint alvast te knotteren. 

Heel langzaam begint ook haar buikje te veranderen, ze krijgt langzaam hangtietjes als ik het zo mag uitdrukken. Het begint begon bij de achterste 2 tepeltjes en inmiddels volgt de rest ook kwa verandering. 

Nog een paar dagen geduld en we kunnen de kleintjes voor het eerst zien! 

De omtrek van haar buikje zit nu op 56.5cm 

Mac&Jinte puppyBlog #19 10/01/2021 (tijd voor een blote buik)

We konden het toch echt niet laten, ofja we vooral ik (Kayleigh) We hebben het idee dat haar buikje langzaam aan toch echt wel groter word. Door die lekkere fluffy vacht is dat een beetje moeilijk te zien. Dus ik dacht ach ik scheer haar buikje alvast kort. En mevrouw vind het heerlijk! Ze wilt niets anders meer dan lekker gekriebeld worden op haar blote buik. Voor het maken van de echo moest haar buikje toch al kort dus een paar daagjes te vroeg kan best wel toch! 

Mac&Jinte puppyBlog #18 06/01/2021 (dracht update week 3)

Vandaag zitten we op 3 weken en 1 dag van de dracht. Voor nu gaat het goed met Jintje eten dat doet ze nu weer goed wel haar nieuwe puppybrokjes met wat lekkers eroverheen maar ach mevrouw eet wel. Snacks is iets waar zij echt geen behoefte aan heeft. Haar dagelijkse avondsnack laat zij liever achterwegen. 

Vandaag is ze samen met Macje mee geweest naar de hal, terwijl hij heerlijk zijn agility training had mocht Jinte wiebelen en waggelen en hebben we gewerkt met een paar ''zwangerschap'' oefeningen. Momenteel heeft haar buikje een omtrek van 54cm of ze zwaarder is geworden weten we nog niet. Volgende week word ze weer gewogen tijdens haar echo. Voor nu is ons geduld even ver te zoeken en zouden wij stiekem toch wel heel graag willen weten of Jinte en Mac papa en mama mogen worden. 

Mac&Jinte puppyBlog #17 04/01/2021 

Vandaag zitten we precies op dag 20 van de dracht, de ergste misselijkheid lijkt een klein beetje over te zijn bij Jinte. Ze is wel nog steeds erg kieskeurig als het op voer aan komt. Het liefst eet ze wat wij zelf eten maar dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling... We wouden haar na de echo op puppybrokjes gaan zetten zodat ze meer energie en voedingstoffen binnen krijgt maar omdat mevrouw niet meer wou eten hebben we toch besloten hier gister al mee te beginnen. Tot nu toe werkt dit goed maar alleen de puppybrokjes die hoeft de prinses niet. Zij heeft er graag iets lekkers onder gemengd. Voor nu werken de Vers vlees verpakkingen van het merk Renske goed voor haar, 1 eet lepeltje onder haar brokjes is al genoeg voor mevrouw. Normaal gesproken eet Jinte gewoon alles wat je voor haar snuitje zet maar dat is nu dus echt even ander. Zou ze dan toch echt drachtig zijn? Over een paar dagen weten we meer! 

Mac&Jinte puppyBlog #16 29/12/2020 (dracht update week 2) 

Vandaag is precies de 2de week om van de dracht. Voor nu vinden wij het nog steeds heel lastig om te zeggen ja ze is echt drachtig of is ze toch echt schijnzwanger? Eten doen we tegenwoordig met een gebruiksaanwijzing, madam wilt alleen nog maar eten als haar voerbakje op de bank gezet word en ze er een restje bij krijgt van het avond eten. Is ze nu gewoon hartstikke verwent? Vast wel toch. Deze week hebben we ook haar normale agility trainingsdagen omgeruild voor balans en coördinatie training, iets wat ze ook echt heel leuk vind (we deden dit ook al voor haar dracht alleen nu richten we ons op toekomstige mama en bevalling oefeningen) Ook vind zij het leuk truckjes te leren waar we misschien niet heel veel aan hebben. Jinte is nu bezig met commando Dood (klinkt niet heel gezellig toch) en kruipen dit gaat eigenlijk al heel goed. Het fijne aan een border is toch echt wel dat ze overal voor te vinden zijn. Jinte geniet nog steeds samen met de roedel van haar dagelijkse wandelingen door de bossen waar wij zelf ook weer intens van genieten. 

Voor haar buikje zitten we nu op 50.5cm omtrek en ze weegt nu precies 19kg, Dit komt echt nog niet door de pups die zijn nu nog heel mini. Jinte word gewoon goed verwent en vooral verpruts. Zij mag nu net iets meer dan de rest. We merken ook verschil binnen de roedel. Iedereen is voorzichtiger met Jinte zelfs Lya. Ze laten haar allemaal een beetje met rust en komen soms heel voorzichtig tegen haar aan liggen op de bank. Normaal gesproken als ze in de avond een late night snack krijgen willen ze die wel eens van elkaar afpakken maar nu blijven ze toch echt wel van de snack van Jinte af, een kleine grom is genoeg zodat de rest van de roedel weet oh die moeten we maar met rust laten. Het is zo mooi om te zien hoe de rest van de honden toch in de kleine dingentjes anders met Jinte om gaan. 

Mac&Jinte puppyBlog #15 23/12/2020 (packwalk)

Dagelijks crost onze hopelijk zwangere dame nog heerlijk mee over de heide samen met de roedel. We merken wel dat zij iets voorzichtiger is tijdens onze dagelijkse rondjes tegenover andere honden, normaal is Jinte een van de sociaalste honden van de roedel zij staat normaal gesproken altijd vooraan in de rij om nieuwe honden te ontmoeten. Dat is nu wel even anders, ze gaat wel kijken maar wel pas als een van de andere honden eerst is gaan kijken. Ook merken wij aan Mac dat hij Jin echt heeft uitgekozen als zijn vriendin. Als een hond iets te druk is tegenover Jinte komt hij er direct tussen staan. Hij doet niks maar hij beschermd haar toch wel een beetje.

We zullen toch nog even geduld moeten hebben tot wij zeker weten of het spook drachtig is. Na de echo mogen wij dit hopelijk met zekerheid zeggen. 

Mac&Jinte puppyBlog #14 22/12/2020 (dracht update week 1)

Dracht update van de eerste week, vandaag precies zit de eerste week van de dracht erop. Jinte doet anders anders dan normaal of verbeelden wij ons dit maar. Dat kan natuurlijk ook nog. Het verschil tussen drachtig en schijnzwanger is voor ons mensen bij een hond heel lastig te zien omdat ze zich precies hetzelfde gedragen als ze zouden doen als ze drachtig zijn. Ons gevoel zegt wel dat er mini Macjes en Jintes in haar buikje zitten dus daar gaan we dan ook maar van uit. De eerste week van de dracht was voor Jinte zelf iets minder fijn. Ze is misselijk en dan vooral in de nacht, overdag merken wij hier niks van. Ze is erg knuffelig wat ze normaal ook wel is maar niet zo overdreven als nu. Ze vind het maar niks dat ze niet meer mag trainen. Omdat wij actieve en toch wel enigszins gevaarlijke sporten beoefenen met onze honden hebben wij besloten dat Jinte niet meer mee mag naar agility vanaf het moment dat zij gedekt is en dat is nu. Deze week is ze lekker elke dag mee gaan wandelen zoals normaal, zo komt zij toch haar energie kwijt en de toekomstige pups hebben zich rustig kunnen settelen in het buikje van de toekomstige mama. 

De toekomstige mama woog op het moment van dekken 18.5kg en had een buikomtrek van precies 50cm. 
Eigenlijk voor ons doen is Jinte nu te dik en normaal gezien zouden wij haar een kilotje of 2 laten afvallen, ik (Kayleigh) ben vaak iets te enthousiast  met voeren... oeps... voor nu mag Jinte gewoon lekker zo blijven als ze is, als ze dalijk wat verder is in haar dracht komt er een moment dat ze bijna niks meer wil/kan eten en dan komen die extra kilotjes mooi van pas. 

Mac&Jinte puppyBlog #13 19/12/2020

Zal het dan toch echt zo zijn? Vannacht was Jinte echt niet lekker. Ze heeft een paar keer moeten spugen. Ook plakt ze het liefst zo dicht mogelijk tegen mij aan (iets wat ze normaal minder doet) ze bibbert een beetje en vind het niet fijn als we haar even alleen laten. Eten is iets wat ze niet meer zo interessant vind dus we koken lekker wat voor haar mee, samen met haar brokjes gaat dit er gelukkig wel in. Het zal voor haar ook even wennen zijn natuurlijk een ander gevoel in haar buikje!

Papa Mac die heeft nergens last van die rent vrolijk rond door het huis en geniet van zijn rust. Hij is nog steeds tot over zijn oren verliefd op Jin (en zijn oren die zijn groot)

Mac&Jinte puppyBlog #12 16/12/2020 (date nummer 2)

Vandaag heeft de 2de dekking tussen Mac & Jinte plaats gevonden. Wat een mooi moment om te zien. Deze 2 spelen zo mooi op elkaar in ze kunnen echt met elkaar lezen en schrijven, het is voor hun gewoon echt liefde op het eerste gezicht en alles gaat helemaal vanzelf en natuurlijk, iets wat je als fokker zo graag ziet. Vandaag hebben ze minder lang gespeeld als gister. Ze stonden uiteindelijk 17 minuten gekoppeld, ietje langer als gister. Voor nu is het een kwestie van afwachten en geduld tot de dracht bevestigd is tijdens de echo.

Mac&Jinte puppyBlog #11 15/12/2020 (tijd voor hun eerste date)

Vanavond was het zo ver, het moment. We hadden ons voorgenomen de 2 tortelduifjes s'avonds eens samen te laten en dan zagen we wel wat er ging gebeuren, vond er een dekking plaats helemaal prima en zo niet dan is er morgen weer een dag. Wat wij echter niet helemaal hadden gedacht is dat deze 2 er vanavond echt voor gingen. Ze hebben samen heerlijk gespeeld en gestoeid. Na ongeveer 15 minuten lekker spelen ging Mac ervoor en stonden Jinte en Mac ruim 12 minuten gekoppeld. Wij mogen nu blij zijn met een super succesvolle dekking van 2 honden die gewoon echt voor elkaar gemaakt zijn. De liefde spatten gewoon echt van hun snoetjes af. Wat wel een leuk weetje is dat Jinte over het algemeen best lastig kan zijn tijdens haar loopsheid tegenover de heren, het liefst ligt ze heerlijk op haar kussen en als een van de jongens in de buurt komt geeft ze eens een kleine grom waarna de jongens haar weer haar ruimte gaven. Echter naar Mac heeft ze dit nooit gedaan! Mac is de enige reu die Jinte in haar leventje tot nu toe echt heeft uitgedaagd tijdens haar loopsheid. Iets met liefde op het eerste gezicht... 

Nu fingers crost en hopen op een positieve echo, aan de dekking kan het in ieder geval niet liggen die was gewoon perfect.  

Mac&Jinte puppyBlog #10 15/12/2020 (progesteron waarde bepalen)

Ze hield ons niet voor de gek! vrijdag 11/12/2020 zijn wij met Jinte voor het eerst progesteron gaan testen, dit doen ze doormiddel van een paar druppeltjes bloed.  De uitslag kwam na 20 minuutjes binnen en was 0.4 ng/mL of 1.2 nmol/l. Wij kregen het advies om 4 dagen later opnieuw te komen testen en dat hebben wij natuurlijk gedaan. 15/12/2020 was het weer zo ver. Jinte had haar 2de afspraak bij de dierenarts om haar progesteron waarde te bepalen, 20 minuutjes later kregen wij weer de uitslag, vandaag stond zij op 7.8 ng/mL is 24.7 nmol/l! Super goed nieuws wij komen langzaam steeds korter bij onze droom. 

Mac&Jinte puppyBlog #9 7/12/2020 (loopsheid)

Oké is het dan nu echt zo ver? Volgens onze telling zou Jinte midden januari loops moeten worden maar toen kwam Lya om de hoek, zij word om de 11 maanden loops. Door haar volgde Beau die nu ook 1 maand te vroeg is en nu volgt Jinte ook. Precies 1 maand na dat ze begon aan haar rui. Zo zie je maar weer dat wij mensen daar echt helemaal niks op in te brengen hebben. Jinte is loops! Nu word het langzaam werkelijkheid. Nog even en Jinte & Mac hebben een romantische date. Maar eerst progesteron testen zodat we het ideale moment kunnen bepalen voor hun date. We gaan een spannende tijd tegemoet... 

Mac&Jinte puppyBlog #8 7/11/2020 (vachtwissel) 

Yes en toen was daar de vachtwisseling. Je zult wel denken wie is er nu zo gelukkig met een hondje in de rui dat brengt toch alleen rotzooi! Nauw bij Jinte ligt dat net iets anders, Dit meisje is eigenlijk nooit in de rui alleen als ze loops moet worden. Zou het dan toch echt? Kwa telling zou ze pas midden januari loops moeten worden. Maarja het is en blijft de natuur waar wij als mens totaal niks op in te brengen hebben. Wij wachten ongeduldig af wat Jinte nu gaat doen, maar heel stiekem komen we nu denk ik toch een stapje dichter bij ons eerste Light Your Heart nestje!

Mac&Jinte puppyBlog #7 5/11/2020(Buggy)

Socialisatie is bij ons erg van belang in een nest, Dit begint natuurlijk vanaf de geboorte met het optillen van de pups en op de rug houden,... Echter als de pupjes geënt zijn begint voor ons toch wel stiekem een hele leuke tijd. De pups mogen naar buiten. Om dit zo veilig mogelijk aan te pakken maar toch op een manier dat de kleintjes indrukken kunnen opdoen maken wij gebruik van een Dogyride (een speciale buggy voor honden) Na het vele gebruik van onze Dogyride hebben wij gemerkt dat het toch snel benauwd word in de buggy zelf en daar was dan de oplossing, De buggy hoes eraf en de bench erop! Op deze manier krijgen de kleintjes alle indrukken mee maar zitten ze toch veilig in hun eigen plekkie. Lya demonstreert even hoe dat in zijn werk gaat...

Mac&Jinte puppyBlog #6 20/09/2020 (knuffels voor de pups)

Als fokker en nieuwe pup eigenaar heb je soms wel een dosis engelengeduld nodig! 
Ik kan mij nog goed herinneren hoe het hier elke keer aan toe gaat als wij een nieuw lid in ons gezin verwelkomen. Weken van te voren begin ik alvast langzaam met het verzamelen van allerlei leuke dingen voor de nieuwe pup (en de rest van de roedel). Dit zijn Senna en ik gaan shoppen en dit keer niet voor hem en zijn vriendjes maar voor ons toekomstige nest (mits moeder natuur een beetje meewerkt). De puppy voorpret is hier voorzichtig al in volle gang. Alles wat we ook maar nodig kunnen hebben tijdens de dracht en bevalling is inmiddels al in huis. Beter te vroeg dan te laat toch? Jinte die maakt zich nog nergens druk om en vind al die nieuwe dingen super leuk en gezellig. Nog een paar maandjes geduld en dan kunnen wij hopelijk ons A-nest verwelkomen. Voor nu dromen en fantaseren wij lekker verder over de geweldige pups die Jinte en Mac hopelijk zullen krijgen... 

Mac&Jinte puppyBlog #5 10/08/2020 (Nest aankondiging online)

Eindelijk hebben wij onze volgende combinatie bekend mogen maken!
Jinte & Mr Mac zullen de trotse ouders worden van ons A-nest.
We kunnen ons geen betere combinatie bedenken als deze 2 honden, hun rust, vertrouwen, eerlijkheid, elegantie, schoonheid, werkdrift, ras typische kenmerken, karakter en balans vormen een hele mooie combinatie voor ons aankomende nest.
De nestaankondiging hebben wij laten maken door Elly Veldman

Mac&Jinte puppyBlog #4 06/08/2020 (uitslag Dna test)

Yes Yes Yes! op donderdag 6 augustus hebben wij eindelijk de uitslag van de DNA onderzoeken van Jinte & Mr. Mac binnen gekregen, Ze zijn met vlag en wimpel geslaagd! Beide honden zijn volledig gezond verklaard en zijn alle bij GEEN drager van erfelijke ziekte en afwijkingen binnen het ras de border collie en meer!
Dit is natuurlijk geweldig nieuws! 

 

Mac&Jinte puppyBlog #3 07/07/2020 (Fotoshoot nest aankondiging) 

Wij lopen een beetje hard van stapel hier bij Dutchdales, Wij lopen al een paar maanden rond met het idee ons volgende nest te fokken met Jinte & Mr Mac. Met die planning zijn we druk bezig, alle testen zijn gedaan nu is het nog een kwestie van wachten op de uitslag van hun DNA onderzoek op erfelijke afwijkingen en ziektes. Dit wachten duurt allemaal zo lang! en ons geduld begint langzaam maar zeker steeds minder te worden...

Vandaag had Kayleigh een koppel fotoshoot geregeld samen met onze vaste fotografe voor professionele foto's voor de nestaankondiging. Wat een shoot was dat en wat zijn Jinte & Mr Mac toch geweldige modellen! We zijn begonnen met wat portret fotos in de studio van @chica's click fotografie daarna had Sandra nog een leuk idee, we zijn samen met de honden naar een verlate bouwplaats gegaan waar wij erg mooie foto's hebben schieten van ons droomkoppel. Nu is het weer een kwestie van nog een beetje meer geduld voordat wij onze nestaankondiging naar buiten mogen brengen mits beide honden volledig gezond verklaard worden! Wachten duurt soms heel lang.

Mac&Jinte PuppyBlog #2 30/06/2020 (ECVO oogonderzoek)

30 juni zijn Jinte & Mr Mac met ons en een paar schapendoes vriendjes afgereisd naar Eyes dierenkliniek in Breda bij Annemarie Verbruggenvoor de Ecvo test. dit is een test die verplichte is bij veel hondenrassen waaronder de border collie, maar goed ook wand oogziektes is iets wat veel voor komt binnen ons ras en andere rassen. Tijdens het Ecvo oogonderzoek worden de ouderdieren getest op een aantal oogafwijkingen.is er ook maar een foutje dan word de hond afgekeurd voor de fok! Deze test moet elk jaar herhaald worden. Gelukkig zijn de 4 honden die wij bij ons hadden allemaal met vlag en wimpel geslaagd voor komend jaar en zijn we weer een stapje verder bij onze toekomst plannen met betrekking tot een nest in het voorjaar!

Mac&Jinte puppyBlog #1 21/06/2020 (Dna onderzoek op de post)

Vandaag hebben wij bij Mr. Mac en Jinte een paar DNA swaps afgenomen, Ze vonden er echt niks aan we moesten met een paar wattenstaafjes slijm verzamelen aan de binnenkant van hun wang. Achja het is allemaal voor een goed doel. Nu moeten we 4 tot 6 weken geduld hebben in afwachting op de uitslagen van deze 2. Meteen die zelfde dag zijn de 2 envelopjes van hun opgestuurd naar Finland waar ze onderzocht zullen worden.