Color Your World (Mac x Jinte)

Mac&Jinte puppyBlog #22 09/05/2022 8 weken oud

En toen was het tijd om uit te vliegen, voor ons het minst leuke moment het afscheid nemen van onze 6 toppers (eentje blijft natuurlijk hier). Stuk voor stuk hebben wij zo intens genoten van dit nest. Wat zijn het leuke hondjes stuk voor stuk z speciaal maar allemaal even lief, een open karaktertje, lekker ondernemend en een tikkie eigenwijs. 

Voor al deze toppertjes hebben wij geweldige nieuwe plekjes gevonden iets waar wij onwijs blij mee zijn! de zusjes Relay & Remix zijn helemaal naar de andere kant van het land vertrokken en zullen daar een heerlijk hondenleven leiden in een leuke roedel. Het aller leukste is nog wel dat de baasjes van beide dames beste vriendinnen zijn, ze zullen elkaar dus nog regelmatig zien! Dex die zit helemaal op zijn plek bij een sportief gezin waar meneer helemaal in de watten gelegd zal worden. Abby zal verhuizen naar Rotterdam maar zal ook vaak op de Veluwe rond wandelen samen met haar baasjes! Yara gaat naar een jong gezin waar ook nog een fantastisch leuke Jack Russel woont. En Kodi die gaat gezellig bij zijn zusje Kaia wonen en zal hier zeker nog vaker over de vloer komen. En dan blijft er nog eentje over ons eigen spook Raven die hier de boel onveilig zal blijven maken. 

Het gaat jullie goed kleine toppers! We zien elkaar snel weer 

Mac&Jinte puppyBlog #22 09/05/2022 6 en 7 weken update 

Oeps en toen ging het mis. Ik was helemaal vergeten een 6 weken update te plaatsten dus maken we er een 6 en 7 weken update in een van. De afgelopen 2 weken stonden verschillende activiteiten in de planning voor de pups. Ze zijn een paar keer met de buggy opstap geweest hebben hun eerste korte autoritjes gehad zijn gechipt en bij de dierenarts geweest voor hun enting. Ook zijn ze weer gaan spelen met Kaia uit ons light your hearts nestje, dit keer hebben wij het iets uitdagender gemaakt voor ze en zijn we met de auto naar Kaia gegaan, Kaia woont hier maar 8 minuutjes vandaan en we waren er zo. Opzicht zijn de kleintjes hartstikke braaf in de auto en op hier en daar een piepje na horen wij ze niet! Dat is natuurlijk wel fijn aangezien 2 dames naar Groningen en eentje naar Rotterdam zullen verhuizen. 
Inmiddels eten wij ook vaste brokjes en drinken wij net als de volwassen honden uit een echte grote waterdak! De zindelijkheidstraining gaat ook super goed op een enkel foutje na worden alle behoeftes netjes op het grasmatje in de puppyren gedaan! Super knap natuurlijk. 

Ook hebben wij onze eerste fotoshoot's op locatie gehad, Als eerste zijn wij met Chica's click fotografie naar de skatebaan geweest en daarna in de buiten studio en een paar dagen later zijn wij met Anne van Dijk naar de Brunsemmerheide geweest voor een dromerig plaatje in bossfeer!

Inmiddels hebben wij ook onze socialisatietest met vlag en wimpel doorstaan en is bekendgemaakt wie van ons naar welk gezin zal gaan. Bij een nieuwe gezin hoort natuurlijk ook een nieuwe naam! En aangezien de chipper langs geweest is zijn ook onze stamboomnamen bekend! 

Negan is nu  Dutchdales Now Or Never ''Kodi''
Daryl is nu 
Dutchdales Double Trouble ''Dex''
Maggie is nu 
Dutchdales Along For The Vibe ''Yara''
Sasha is nu 
Dutchdales Limited Edition ''Abby''
Michonne is nu Dutchdales Beat The Moment ''Relay''
Alpha is nu 
Dutchdales Heart Of Gold ''Remix''
Yumiko/Rynn is nu Dutchdales Rynn Nailed It ''Raafje''

 

      Relay                         Abby                       Raafje                     Dex                          Yara                         Kodi                     Remix 

Mac&Jinte puppyBlog #21 25/04/2022 Wij zijn 5 weken 

Jeetje wat vliegt de tijd als je plezier hebt, vandaag zijn de Color Your World pups alweer 5 weken oud. Inmiddels zijn die lieve schattige pupjes soms echte draakjes en beginnen ze de wereld stapje voor stapje steeds meer te ontdekken. Gister hadden ze hun eerste autoritje naar de ouders van Kayleigh daar hebben ze even lekker in de tuin gespeeld en voorzichtig kennis gemaakt met een paar Nederlandse schapendoezen. Van de week hebben ze ook Kaia van ons Light Your Heart nestje mogen ontmoeten ook dat ging helemaal super. Het dagelijkse speelmomentje met tante Lya is toch echt wel favoriet voor deze kleintjes. Langzaam worden de geweekte brokjes steeds een vastere brok, nog heel even en ze eten net als de volwassen honden droge brok (en vlees) en mama Jinte die bouwt langzaam haar voedmomentjes af met die scherpe tandjes is dat natuurlijk helemaal begrijpelijk! Deze week staat nog iets spannends in de planning, De chipper komt namelijk bij ons op bezoek aanstaande donderdag! 

Mac&Jinte puppyBlog #20 13/04/2022 Wij zijn 4 weken 

En toen waren wij alweer 4 weken oud, wat vliegt de tijd toch! We zijn alweer halverwege de puppytijd we beginnen langzaam wat brutaler te worden en denken soms dat wij de hele wereld al aankunnen... 
De puppy pap tijd hebben wij inmiddels gehad we eten vanaf vandaag geweekte brokjes iets wat wij onwijs lekker vinden. Nadat wij hebben gegeten kunnen Pascal en Kayleigh onze ren weer schoonmaken, eigelijk lopen ze de hele dag met een doekje rond troep maken is iets waar wij heel goed in zijn! 

Vanmorgen zijn wij gewogen en zijn wij voor de 2de keer ontwormd. De eerste (Daryl) weegt inmiddels al iets meer dan 2kg. Mama Jinte neemt steeds iets meer afstand van ons logisch ook onze tandjes doen soms flink pijn als wij willen drinken.

Mac&Jinte puppyBlog #19 13/04/2022 wij zijn 3 weken 

Iets later dan de planning was maar inmiddels zijn wij alweer 3 weken oud, onze oogjes zijn open en de oortjes doen het ook goed. We rennen langzaam door de ren heen. Nog even en we mogen ook buitenspelen en tussen de roedel in rondwandelen. We krijgen sinds deze week ook pap en dat gaat er wel in hoor! 

Voor onze weekfoto mochten wij even buiten in de tuin poseren en dat was spannend zeg! We keken onze oogjes uit. Wel fijn voor Kayleigh we bleven heel braaf op onze bibs zitten op Sasha na die wou lekker staan.

Inmiddels zijn al onze nieuwe baasjes op bezoek geweest en hebben we heerlijk met ze geknuffeld. Een leuk feitje is dat ieder baasje een ander favorietje heeft in het nest, nu wordt het even afwachten hoe onze karaktertjes zich gaan vormen de komende weken. 

Mac&Jinte puppyBlog #18 04/04/2022 wij zijn 2 weken 

Hello world! vandaag zijn wij 2 weken oud, wij doen het super goed. We zijn lekker rond en actief en al onze oogjes zijn open! Langzaam maar zeker waggelen wij door de werpkist heen. Nog heel eventjes en wij mogen rondrennen in de ren. Wat vliegt de tijd toch voorbij. Vandaag zijn wij voor de laatste keer dagelijks gewogen dat gaan we nu 1x per week doen. Onze mama Jinte doet het ook onwijs goed, zelfs de roedel heeft al kennis mogen maken met ons.  

Een leuk feitje is dat vanaf deze week onze toekomstige baasjes welkom zijn om officieel kennis te maken met ons, iedereen die ons ontmoet is opslag verliefd! En wij wij genieten van alle extra aandacht en knuffels die we krijgen 

Mac&Jinte puppyBlog #17 28/03/2022 wij zijn 1 week 

Een week oud alweer, vandaag zijn de pups een week oud en wat vliegt de tijd zeg! Voor ons gaat de tijd onwijs snel en voor de nieuwe baasjes tikt de klok erg langzaam geloof ik en duren die 8 weken intens lang. En die pups die doen het geweldig, Jinte heeft geen melk maar slagroom de pups komen lekker goed bij en zijn actief maar toch heerst er een bepaalde rust over het nestje. Moeders doet het onwijs goed met haar kroost. Afgelopen week hebben de kleintjes ook hun eerste fotoshoot gehad want ja als je ouders regelmatig voor de lens staan van onze fotograve krijgen wij dit natuurlijk ook met de paplepel ingegoten..  

Onze stamboomnamen zijn ook bekend maar hier houden we jullie nog even voor in spanning. Eerst even afwachten of onze namen goedgekeurd worden door de raad van beheer 

Mac&Jinte puppyBlog #16 21/03/2022 Daar zijn wij dan

Vanmorgen was het zo ver! Na meer dan 25h onrustig te zijn geweest werd om 8.25h het eerste pupje uit ons Color Your World nestje geboren een prachtig meisje die wij de nestnaam Yumiko een prachtig donker teefje met een geboorte gewicht van 314 gram. Even later om 8.40h werd het eerste reutje geboren, hij kreeg de naam Negan en weegt 360 gram. Negan is een echt kopietje van papa Mac. Om 9.47h kwam daar het 2de kereltje Daryl een leuk mixje van papa en mama, hij woog 382 gram tijdens de geboorte. En daarna was het tijd voor het kleinste hummeltje van het nest Sasha met haar 256 gram werd om 10.15h geboren. 

Na Sasha kwamen Michonne (314g), Alpha (331g) en Maggie (263g) al snel ter wereld. 
Na 3.5 uur heeft Jinte 7 prachtige pups ter wereld gezet, 2 heren en 5 dames en ze doen het super!

Mac&Jinte puppyBlog #15 16/03/2022 Nog heel even geduld 

De laatste loodjes. Vanaf vandaag zijn de pups helemaal af, dat betekend dat ze in principe vanaf vandaag geboren zouden mogen worden! We hebben het liefste wel dat ze nog even een paar dagen lekker warm in de buik van Jinte blijven zitten zodat ze nog iets groter en sterker kunnen worden maar in principe zouden ze geboren mogen worden... 

Met Jinte gaat het super goed, voor nu eet zij nog altijd meerdere keren per dag kleine hoeveelheden. 

Ook gaat ze nog altijd elke ochtend een klein rondje mee over de heide, in de middag mag ze zelf een route bepalen hier door het dorp meestal eindigen we in haar favoriete parkje 10 minuutjes van ons huis af. We merken dat Jinte in huis steeds iets meer de rust opzoekt en zich terug trekt. We hebben voor haar een deken over de werpkist gehangen zodat ze zich geboren voelt. In haar werpkist liggen een aantal fluffy dekens en een heerlijke zachte mand waar ze comfortabel in kan liggen. 
Graven doet ze nog niet dit is wel iets wat ze steeds meer zal gaan doen tegen de tijd dat ze klaar is voor haar kroost, door te graven maakt zij een nestje voor haar kleintjes. We houden haar voor nu goed in de gaten

Mac&Jinte puppyBlog #14 15/03/2022 Röntgen tijd

tijd voor een check-up. We hebben we  Jinte even laten nakijken of ze klaar is voor de bevalling, Jinte is in een top conditie zij onze dierenarts. We hebben ook een röntgenfoto laten maken om het aantal pups te kunnen zien en alles zag er perfect uit. Onze dierenarts had super geteld, tijdens de echo hadden we 7 gezonde vruchtjes geteld en dit aantal is ook het aantal pups wat wij gezien hebben op de röntgenfoto. De laatste loodjes gaan in!

We zijn begonnen met de tempratuur van Jinte 2x per dag opnemen, zodra deze daalt zou de bevalling binnen 24h moeten beginnen. Voor nu wachten we geduldig af, laat die kleintjes nog maar even lekker warm in de buik van Jinte zitten.

Mac&Jinte puppyBlog #13 09/03/2022

Ronder en ronder, Jinte wordt echt met de dag ronder, het eten gaat weer wat moeizamer wat ook wel begrijpelijk is met haar dikke buikje. In de ochtend geniet ze nog steeds van haar wandeling maar de grote ronde in de avond slaan we nu wel echt over met haar, ze geeft zelf aan dat dit voor haar niet nodig is. In plaats daarvan gaat ze liever even een halfuurtje opstap door het dorp, lekker op haar eigen tempotje in alle rust genietend van het zonnetje. In de middag ligt mevrouw het liefste lekker buiten in een mandje in het zonnetje. Jinte is een echte levensgenieter! 

We merken wel aan haar dat ze wat extra comfort kan gebruiken dus hebben wij speciaal voor haar een lekker fluffy dekentje/mandje/slaapzakje aangeschaft zodat ze ook savonds lekker ontspannen op de bank kan liggen en wat kan graven als ze dit zou willen. 
Kortom met Jinte gaat het super maar we merken wel dat ze aan de laatste loodjes van de dracht is begonnen. 

Mac&Jinte puppyBlog #12 04/03/2022

Vandaag zitten we op dag 45 van de dracht en Jinte groeit behoorlijk goed! Ze is inmiddels al 2.9kg bijgekomen en dat is langzaam te merken. Ze wordt steeds dikker en als ze gaat zitten ziet dat er niet meer heel charmant uit. Ze eet goed wel verspreid doorheen de dag omdat grotere hoeveelheden niet meer zo makkelijk in haar maagje passen. Voor nu wandelt ze elke ochtend vrolijk met de roedel mee tijdens onze ochtend wandeling :) 

De rest van de roedel heeft ook zeker in de gaten dat er iets staat te gebeuren met Jinte, voor Fly wordt dit het eerste nestje puppies binnen onze kennel wat zij mee zal maken. Regelmatig betrappen wij Fly erop dat zij Jinte's buikje uitgebreid besnuffeld en Jinte laat dit dan ook toe van haar. 

Mac&Jinte puppyBlog #11 26/02/2022

Sinds de drachtbevestiging via de echo lijkt het wel alsof Jinte opeens nog sneller groeit of wij willen dit gewoon zien dat kan natuurlijk ook.. Eten doet ze sinds deze week als de beste wat natuurlijk onwijs fijn is. spelen en wandelen is iets wat ze nog altijd graag wilt doen, dit mag dan natuurlijk ook maar we passen haar activiteiten wel een klein beetje aan. Jinte gaat niet meer mee op de dagelijkse grote avond ronde van minimaal 1.5 uur maar ze geniet wel intens van de ochtendwandeling samen met de roedel. Waar ze eerst lekker mee rende met de groep loopt ze nu van het ochtend zonnetje te genieten naast ons. Kortom Jinte doet het super! 

Mac&Jinte puppyBlog #10 1/02/2022

Whoehoeee goed nieuws Mac en Jinte verwachten pups! 
rond 22 maart zullen onze tortelduifjes trotse ouders worden van weer een prachtig stel pups. 
Tijdens de echo begon onze dierenarts hardop te tellen 1, 2, 3, 4, 5 en daar stopte het niet! Het is full house in die buik van Jinte. Nu kan het aftellen echt beginnen, Jinte wordt tijdens de dracht goed in de gaten gehouden en binnenkort zal de werpkist in onze woonkamer weer worden opgezet zodat de honden hier alvast aan kunnen wennen.
Omwillen van de grote van dit nestje kunnen wij nog enkele personen/gezinnen aannemen op onze koperslijst, voor meer info neem gerust contact met ons op

Mac&Jinte puppyBlog #9 15/02/2022

En we zitten alweer op dag 28, tot nu toe verloopt alles heel soepel, Jinte gaat graag mee wandelen wel is ze iets rustiger tijdens onze dagelijkse rondes maar dat is eigenlijk wel een goed iets. We hebben eindelijk ontdekt wat mevrouw wel wilt eten, een half handje brokjes met een zakje natvoer van pedigree eronder gemengd en dan elke dag een ander smaakje. Het slechte eten komt puur door de misselijkheid net als bij sommige zwangere vrouwen. Jinte krijgt nu een paar keer per dag eten aangeboden zodat ze kleine beetjes kan eten, op deze manier voelt ze zich een stuk prettiger. Nog heel even geduld en de echo wordt gemaakt en we weten het zeker! Dat wachten duurt zo onwijs lang... 

Mac&Jinte puppyBlog #8 09/02/2022

Yes we zitten op dag 22, de tijd gaat zo langzaam voorbij als je moet wachten,... 
Wat betreft veranderingen in haar gedrag zijn er eigelijk geen verschillen met de vorige update. Mevrouw is gek op rundvleessoep dus dat krijgt ze nu een beetje over haar voer heen zodat ze tenminste toch iets eet. Vandaag zijn we haar ook weer gaan wegen. Inmiddels is ze 600 gram bijgekomen en weegt ze nu 18.85kg. Nog een weekje geduld en de echo wordt gemaakt en krijgen we hopelijk goed nieuws.

Mac&Jinte puppyBlog #7 03/02/2022

Vandaag zijn precies 2 weken van de dracht om, we hebben nu wel echt een sterk vermoeden dat Jinte drachtig is. Smorgens wordt het ontbijt eigelijk standaard door haar overgeslagen al gaat iets lekkers van ons ontbijt er wel onwijs makkelijk in,... Het valt ons sinds deze week eigelijk vooral op dat ze iets meer afstand houdt tijdens de dagelijkse wandeling met de hele roedel, waar ze normaal lekker mee rent met de bende loopt ze sinds deze week eigelijk constant naast of achter ons. 

Voor ons gevoel is mevrouw wel drachtig maar dit weten we natuurlijk pas zeker tijdens de echo. Voor nu is het shopplezier in ieder geval alweer begonnen voor het aanstaande nestje, de dekens en eerste knuffeltjes zijn al besteld 

Mac&Jinte puppyBlog #6 22/01/2022

Een keer per week zullen we op onze website een kleine update plaatsen hoe het nu met Jinte gaat samen met een buikfoto (vandaag een erg vieze buikfoto)  zodat jullie ook lekker mee kunnen lezen. We zitten vandaag op dag 4 en eigelijk gaat het wel heel goed met haar, ze is wat stiller en eet iets slechter dit is iets wat ze de vorige dracht ook had vlak na de dekking gelukkig heeft ze wel wat reserves dus dat komt vast helemaal goed. Dit keer heeft ze gelukkig wel nog niet hoeven braken, Bij haar vorige dracht was het eigelijk elke dag wel minimaal een keer prijs. 

We zijn haar ook even gaan wegen, aan de hand van het gewicht dat ze bijkomt kunnen wij een kleine indicatie geven met betrekking op het aantal pups aan het einde van haar dracht. Mevrouw weegt momenteel 18.15kg (dus reserves genoeg). Verder is er eigelijk nog niet heel veel te vertellen. Het wordt een kwestie van geduld voordat wij zeker weten dat Mac en Jinte weer trotse ouders zullen worden van een nieuw stelletje kleine wondertjes. 

Mac&Jinte puppyBlog #5 20/01/2022

Afgelopen week was een spannende week hier in huize Dutchdales, Jinte's loopsheid zetten door het was tijd om haar progesteronwaarde te bepalen. Na 2 keer testen met een aantal dagen ertussen was het woensdag en donderdag datenight voor de 2 tortelduifjes. Ze hebben 2 succesvolle dekkingen gehad. Nu is het een kwestie van afwachten, Over een week of 3 laten we een echo maken van Jinte en hopelijk krijgen we dan goed nieuws. Fingers crossed!

Mac&Jinte puppyBlog #4 05/01/2022

Dus Jinte heeft een leuke verassing voor ons, mevrouw is langzaam loops aan het worden.iets eerder dan verwacht… ofja iets eerder zeg maar gerust heel iets eerder.

Zoals jullie wel weten spookt de gedachte door ons hoofd de combinatie Mac x Jinte te herhalen sinds de geboorte van onze power girls uit het Light Your Heart nestje. De 4 dames zijn zo ontzettend leuk geworden! Het zijn echte allrounders, heerlijke familie hondjes en onwijs vrolijk en open in hun karaktertjes, precies wat wij als fokker met deze combi voor ogen hadden.

Aangezien Jinte een vrij onregelmatige cyclus heeft waar er meestal ongeveer 8 maanden tussen haar loopsheden inzitten (soms iets langer) werd het voor ons even brainstormen wat we nu gingen doen, nu ik er per toeval achter kwam dat mevrouw in het begin van haar loopsheid zit…

Jinte is momenteel in top conditie, ze zit lekker in haar vel & is onwijs vrolijk. Ze is lichamelijk helemaal klaar voor een 2de nestje.

Na even wikken en wegen hebben we besloten er voor te gaan ook al is het eerder dan wij verwacht hadden. Als alles goed is hebben Mac en Jinte over een week of 2 hun date (dit word natuurlijk bepaald aan de hand van haar progesteron waarde) en verwachten wij ergens eind maart begin april hun 2de en voor Jinte haar laatste nestje.

Dit word voor Jinte haar 2de en laatste nestje. Ook al geniet zij zo onwijs van het moederschap en het zorgen voor pupjes geniet zij ook van het beoefenen van verschillende hondensporten zoals Agility en hoopers en gaan wij ons hier weer serieus op storten met ons kleine rakketje

Wij hebben er zin in en ik hoop jullie ook! De nodige puppyspam zal binnenkort volgen als de natuur een beetje meewerkt natuurlijk

Mac&Jinte puppyBlog #3 17/12/2021

Vandaag was weer een spannende dag voor de toekomst plannen. Mac en Jinte hadden een afsraak in Breda bij EYES dierenkliniek voor hun officiële ECVO oogonderzoek. Een jaar lijks terugkerend onderzoek met betrekking op oogafwijkingen. Vroeg uit de veertjes en daar gingen ze samen met Pascal gezellig opstap. Eenmaal aangekomen kregen ze beide druppeltjes in hun ogen die ervoor zorgen dat de pupillen groter worden, dit is belangrijk zodat het onderzoek zo goed mogelijk uitgevoerd kan worden. Onze 2 toppertjes zijn gelukkig helemaal vrij bevonden! Dit betekend dat we nu alle onderzoeken succesvol hebben afgerond en dat het nu afwachten word op de loopsheid van Jinte. Volgens onze planning zou Jinte in januari loops moeten worden. Maar onthoud wel de natuur doet wat de natuur wilt!   

Mac&Jinte puppyBlog #2 03/11/2021

Vandaag stond een onwijs leuke dag in de planning voor Mac en Jinte. Samen hadden zij een afspraak met hun favoriete fotograve Sandra van Chica's Click Fotografie. Tijd voor nieuwe foto's van ons lief koppeltje. Samen met de honden zijn wij naar As gereden net onder de grens in België. Daar ligt een verlaten station waar een aantal treinen zijn achtergebleven die inmiddels vol met de mooiste graffiti werken staan wel toepasselijk al die kleurtjes voor ons nest thema dit jaar toch! 

Nu zijn de foto's van onze kanjers onderweg naar Judith Vrucht zij helpt ons met het maken van onze dekaankondiging. De volgende stap voor onze toppers is hun ECVO ogentest opnieuw laten uitvoeren maar dat staat pas in de planning voor december 2021.

Mac&Jinte puppyBlog #1 26/09/2021

Sinds de geboorte van ons Light Your Heart nest spookt de gedachte door ons hoofd deze fantastische combinatie te gaan herhalen. Nu Dit nest bijna 1 jaar oud is hebben wij de knoop doorgehakt, in het najaar 2022 zullen Mac en Jinte hopelijk weer trotse ouders worden van prachtige pups. Het thema van dit nest word Color Your World, zeg nu eerlijk die borders zorgen toch wel voor wat extra kleur in ons leven!