Mac&Jinte puppyBlog #6 20/09/2020 (knuffels voor de pups)

Als fokker en nieuwe pup eigenaar heb je soms wel een dosis engelengeduld nodig! 
Ik kan mij nog goed herinneren hoe het hier elke keer aan toe gaat als wij een nieuw lid in ons gezin verwelkomen. Weken van te voren begin ik alvast langzaam met het verzamelen van allerlei leuke dingen voor de nieuwe pup (en de rest van de roedel). Dit zijn Senna en ik gaan shoppen en dit keer niet voor hem en zijn vriendjes maar voor ons toekomstige nest (mits moeder natuur een beetje meewerkt). De puppy voorpret is hier voorzichtig al in volle gang. Alles wat we ook maar nodig kunnen hebben tijdens de dracht en bevalling is inmiddels al in huis. Beter te vroeg dan te laat toch? Jinte die maakt zich nog nergens druk om en vind al die nieuwe dingen super leuk en gezellig. Nog een paar maandjes geduld en dan kunnen wij hopelijk ons A-nest verwelkomen. Voor nu dromen en fantaseren wij lekker verder over de geweldige pups die Jinte en Mac hopelijk zullen krijgen... 

Mac&Jinte puppyBlog #5 10/08/2020 (Nest aankondiging online)

Eindelijk hebben wij onze volgende combinatie bekend mogen maken!
Jinte & Mr Mac zullen de trotse ouders worden van ons A-nest.
We kunnen ons geen betere combinatie bedenken als deze 2 honden, hun rust, vertrouwen, eerlijkheid, elegantie, schoonheid, werkdrift, ras typische kenmerken, karakter en balans vormen een hele mooie combinatie voor ons aankomende nest.
De nestaankondiging hebben wij laten maken door Elly Veldman

Mac&Jinte puppyBlog #4 06/08/2020 (uitslag Dna test)

Yes Yes Yes! op donderdag 6 augustus hebben wij eindelijk de uitslag van de DNA onderzoeken van Jinte & Mr. Mac binnen gekregen, Ze zijn met vlag en wimpel geslaagd! Beide honden zijn volledig gezond verklaard en zijn alle bij GEEN drager van erfelijke ziekte en afwijkingen binnen het ras de border collie en meer!
Dit is natuurlijk geweldig nieuws! 

 

Mac&Jinte puppyBlog #3 07/07/2020 (Fotoshoot nest aankondiging) 

Wij lopen een beetje hard van stapel hier bij Dutchdales, Wij lopen al een paar maanden rond met het idee ons volgende nest te fokken met Jinte & Mr Mac. Met die planning zijn we druk bezig, alle testen zijn gedaan nu is het nog een kwestie van wachten op de uitslag van hun DNA onderzoek op erfelijke afwijkingen en ziektes. Dit wachten duurt allemaal zo lang! en ons geduld begint langzaam maar zeker steeds minder te worden...

Vandaag had Kayleigh een koppel fotoshoot geregeld samen met onze vaste fotografe voor professionele foto's voor de nestaankondiging. Wat een shoot was dat en wat zijn Jinte & Mr Mac toch geweldige modellen! We zijn begonnen met wat portret fotos in de studio van @chica's click fotografie daarna had Sandra nog een leuk idee, we zijn samen met de honden naar een verlate bouwplaats gegaan waar wij erg mooie foto's hebben schieten van ons droomkoppel. Nu is het weer een kwestie van nog een beetje meer geduld voordat wij onze nestaankondiging naar buiten mogen brengen mits beide honden volledig gezond verklaard worden! Wachten duurt soms heel lang.

Mac&Jinte PuppyBlog #2 30/06/2020 (ECVO oogonderzoek)

30 juni zijn Jinte & Mr Mac met ons en een paar schapendoes vriendjes afgereisd naar Eyes dierenkliniek in Breda bij Annemarie Verbruggenvoor de Ecvo test. dit is een test die verplichte is bij veel hondenrassen waaronder de border collie, maar goed ook wand oogziektes is iets wat veel voor komt binnen ons ras en andere rassen. Tijdens het Ecvo oogonderzoek worden de ouderdieren getest op een aantal oogafwijkingen.is er ook maar een foutje dan word de hond afgekeurd voor de fok! Deze test moet elk jaar herhaald worden. Gelukkig zijn de 4 honden die wij bij ons hadden allemaal met vlag en wimpel geslaagd voor komend jaar en zijn we weer een stapje verder bij onze toekomst plannen met betrekking tot een nest in het voorjaar!

Mac&Jinte puppyBlog #1 21/06/2020 (Dna onderzoek op de post)

Vandaag hebben wij bij Mr. Mac en Jinte een paar DNA swaps afgenomen, Ze vonden er echt niks aan we moesten met een paar wattenstaafjes slijm verzamelen aan de binnenkant van hun wang. Achja het is allemaal voor een goed doel. Nu moeten we 4 tot 6 weken geduld hebben in afwachting op de uitslagen van deze 2. Meteen die zelfde dag zijn de 2 envelopjes van hun opgestuurd naar Finland waar ze onderzocht zullen worden.