Adorable blu Lya at kunama

Vader: Silverparks yula be a blu-ray
Moeder: Silverparks too tuff 
Geboren: 23 april 2019
NHSB: 3156694

Lya is een Australian Stumpy Tail Cattle Dog, een ras wat bijna niet voorkomt sterker nog er zijn 8 Stumpy's in Europa. 

Lya hebben wij aangeschaft bij een fokker die Kayleigh al kent sinds ze 6 jaar was. Regelmatig heeft zij meegedaan aan verschillende hondenshows met de honden van deze fokker. 

Regelmatig staat deze dame model voor verschillende soorten fotoshoots ze geniet hier echt van en werkt super goed mee. Ze heeft natuurlijk een aparte uiterlijk en leuke kop. Deze coole kikker kan minuten lang stil zitten tot het perfecte plaatje geschoten is. Inmiddels gaan haar foto's wereldwijd en heeft zij ook al een aantal prijzen gewonnen samen met onze vaste fotograaf in verschillende categorieën. Lya is vast model van het halsbanden met TribeOfThree

Toen Lya bij ons gezin kwam waren wij opzoek naar een nieuwe hond en dit keer geen border collie. Toen kwamen we uit bij Lya met haar wouden wij graag de sport in mocht zij dit leuk vinden. Helaas bleek Lya net als enkele nestgenootjes praktisch doof te zijn toen ze 10 weken oud waren en word sporten toch iets lastiger voor haar. Aan de kant van haar oogvlek hoort deze dame helemaal niks. Wij zien dit wel als een leuke uitdaging. Het enige ''nadeel'' is dat Lya in een rumoerige ruimte soms dicht klapt. Dit komt ook doordat het voor haar veel meer moeite kost om zich te concentreren als een ''normale'' hond. Of we met Lya ooit op wedstrijd gaan is iets wat wij echt nog niet zeker weten maar wat voor ons ook niet van belang is. Ze doet heel goed haar best tijdens onze trainingen en vind vooral Frisbee echt geweldig om te doen. 

Lya heeft bij ons de bijnaam draak gekregen en zo word ze ook genoemd door mensen die haar goed kennen. Lya is een geweldige hond, een heerlijke knuffel die hartstikke lief is met pups  en zich netjes gedraagt tegenover vreemde. Toch blijft het wel echt een ras met een behoorlijk karakter en dat is iets wat bij Lya ook soms naar boven komt. Voor ons is ze fantastisch en past ze perfect in onze roedel maar het is zeker geen ras wat wij andere aanraden in huis te halen. je moet bij dit soort honden toch wel echt een Know How hebben op het gebied van honden en met namen heel sterk in je schoenen staan.