Nieuws / Nestplanning!

Langzaam maar zeker worden de plannen gemaakt rondom ons eerst volgende nest. Van FireFly zijn een aantal maandjes geleden onofficiële röntgenfoto's gemaakt en dat zag er allemaal super goed uit. Binnenkort worden haar officiële röntgenfoto's gemaakt en zodra we die definitieve uitslag binnen hebben zullen we haar toekomstige lover officieel bekend maken. Voor nu houden we het nog heel even spannend!

De reu die wij voor haar op het oog hebben blinkt letterlijk uit in alles wat hij doet. Hij is actief in het schapendrijven net als een groot deel van zijn familie. Zowel vaders als moeders lijnen zijn vooral actief binnen het schapendrijven, een groot deel van deze honden lopen mee aan de top. Het is een geweldige reu met een heerlijke werkdrive en focus. Naast het werken is hij ook fantastisch in huis, hij heeft een duidelijke aan en uit knop en geniet net als Fly het meeste van lekker knuffelen op de bank. Hij open en sociaal naar mens en dier. Deze twee zijn echt een match made in heaven als je het ons vraagt en vullen elkaar perfect aan

Met deze combinatie verwachten wij echte werkhonden die schikt zullen zijn voor welke sport dan ook met een heerlijk open karakter die ook nog eens een prachtige verschijning zullen zijn.

Met deze combinatie is er kans op zowel lang als kortharige pups in de kleuren zwart/wit, tricolor & bruin/wit

De pups uit deze combinatie zullen dubbel geregistreerd zijn, dit betekend dat zij naast hun FCI (Fédération Cynologique Internationale) stamboom ook een ISDS (International Sheep Dog Society) stamboom krijgen net als hun ouders. 

 

Net als voor FireFly wisten we bij Ravi ook al direct welke reu wij graag zouden willen gebruiken voor haar eerste nest. Nu is Ravi nog erg jong en moeten alle officiële röntgenfoto's nog gemaakt worden voordat we echt bekend maken welke reu wij voor haar op het oog hebben. Met Ravi verwachten we haar eerste nest pas in 2025 dus we hebben nog tijd genoeg. 

Er is een reu die ik nu al een hele tijd volg, stiekem volgde ik zijn fokker al sinds het moment dat ik hun nestaankondiging voorbij zag komen. Vanaf dag een was hij mijn favoriete pup uit dit nest. En toen kwam het nieuws dat mijn favoriete pup klaar zou worden gestoomd als toekomstig dekreu, iets wat ik natuurlijk helemaal geweldig vindt! Het kon dan natuurlijk ook niet anders dat ik deze fantastische reu zou aanvragen voor Ravi.  

En dan nu wat meer over hem. Vaderskant werkt voornamelijk in het schapendrijven de vader van de reu (opa van onze toekomstige pups) loopt ook aan de top mee binnen agility en blinkt hier geweldig in uit. Aan moeders kant wordt er ook met de honden gewerkt bij de schapen echter heeft de fokster waar de reu zit haar passie echt liggen in de agility wereld en dit is dus ook meteen de sport waar onze toekomstige dekreu echt in uitblinkt samen met zijn eigenaresse. 

Het is echt een fantastische reu, een echte allrounder die eigelijk alle hondensporten wel leuk vindt net als onze Ravi. Het is een reu met een duidelijke aan en uit knop zoals wij dit noemen en een echte team-player. Naast het feit dat hij een echt werkbeest is is hij ook geweldig in huis, hij is mega stabiel, een echte knuffelkont en een allemans vriendje kortom hij is perfect voor Ravi. 

Met deze combinatie verwachten wij echte allrounders die de hele wereld leuk en gezellig vinden en uit zullen blinken in letterlijk alles wat ze doen. wij verwachten langharige pups (hele kleine kans op kortharige) in de kleuren zwart/wit en tricolor. 

De pups uit deze combinatie zullen FCI (Fédération Cynologique Internationale) geregistreerd zijn.