Dagelijks maken wij heerlijke wandelingen met onze roedel soms met vriendjes en soms alleen. Wij laten de honden lekker los rennen zodat ze zelf hun energie kwijt kunnen en hun kopje leeg kunnen maken ieder op zijn/haar eigen manier. Wij houden het niet alleen bij wandelen, in de zomer zijn wij vaak te vinden aan het water of dit nu een meer, beek of de zee is maakt onze viervoeters helemaal niks uit!

Samen met onze honden beoefenen wij verschillende takken van de hondensport passend bij elke hond. Zo is Gwynnie bijvoorbeeld onze ster in agility en is Jinte weer echt de beste in hoopers, Senna is gek op speuren en werken met zijn neus en Lya die is helemaal gek op kunstjes leren waar je totaal niks aan hebt. En Rex die geniet lekker van zijn oude dag en vind het gezellig om mee te gaan met zijn roedel wandelingen. Zo heeft elke hond bij ons wel zijn eigen hobby en sommige meerdere. 

Hieronder leggen we kort uit welke de sporten zijn die wij met onze honden beoefenen. Zijn er vragen over de sporten of willen jullie onze honden graag eens in actie zien neem dan zeker eens een kijkje op ons YouTube kanaal (zie contact) of kom ons gezellig in het echt bewonderen

Agility 

Agility of behendigheid is een hondensport, waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt. De agility sport is voor veel honden en hun baas een fantastische vrijetijdsbesteding. Het parcours met zijn verschillende hindernissen doet een beroep op zowel de snelheid als op het atletisch vermogen van uw hond. Durf en doorzettingsvermogen zijn even belangrijk en de aangeboren leergierigheid van de hond wordt door deze sport gestimuleerd. Omdat de sport voldoet aan de behoeften van de hond, zal deze met enthousiasme aan de agility sport deelnemen. Ook voor de toeschouwer is agility een aantrekkelijke sport. Het is een genoegen de sprongen en kunsten te bekijken die de honden zonder enige moeite lijken te beheersen.

Het plezier van de hond staat voorop , maar ook in andere opzichten biedt de agility sport veel voordelen. Tijdens de agility training wordt de band tussen hond en baas steeds sterker. Hond en baas leren van elkaar en leren elkaar zo beter te begrijpen . Het beoefenen van deze sport resulteert daarom ook in een beter opgevoede hond. De hond kan in de agility sport zijn energie en behoefte aan beweging kwijt . Tegelijkertijd is het een uitstekende manier om uw hond in optimale conditie te houden. Ook de baas zal trouwens over de nodige snelheid en conditie moeten beschikken om zijn hond te begeleiden en te sturen.

De agility sport is een echte teamsport en alleen bij een goede verstandhouding tussen hond en geleider zullen er goede resultaten worden behaald.

Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours van ongeveer 20 hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of de hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaamssignalen snel en op de juiste manier te reageren. Bij agility worden een groot aantal verschillende hindernissen gebruikt, die een beroep doen op verschillende vaardigheden van de hond. De toestellen zijn te verdelen in (hoogte)sprongen, tunnels, paaltjes en raakvlaktoestellen. Bij wedstrijden worden al deze toestellen in wisselende samenstelling gebruikt. Een goede agility hond beheerst dus al deze toestellen.

Hoopers

Hoopers, dit is net als agility een echte team sport. waar je bij agility met je hond mee mag lopen mag dit echter bij hoopers niet. bij het hooperen heb je 2 soorten parcoursen een lijn en een vak parcours. bij een vak parcours is het de bedoeling dat de de eigenaar de hond zo snel mogelijk een parcours rond stuurt vanuit een vak van 3x3m of 5x5m. tijdens een lijnparcours is er een lijn getrokken dwars door het parcours. het is de bedoeling dat de eigenaar achter deze lijn blijft en zijn hond op deze manier het parcours rond stuurt. 

Speuren & Detectie

Tijdens het speuren heb je verschillende disciplines. Wij doen met onze speurneusjes verschillende soorten speuren. Ook doen wij aan detectie werk, hier leren de honden een bepaalde geur op te sporen bv kamile thee of canabis,... Een hond heeft een heel erg goed reuk vermogen!

Hondenshow's 

Tijdens een hondenshow neem je het op tegen verschillende honden van hetzelfde ras. De reuen en teven hebben aparte groepen gebaseerd op leeftijd en titels, uit elke groep komt een winnaar. Aan het einde van de dag nemen alle categorieën teven en alle categorieën reuen het tegen elkaar op voor beste reu en beste teef. Deze 2 mogen daarna tegen elkaar voor beste van het ras. De beste hond van het ras vertegenwoordigd zijn ras aan het eind van de dag tegenover alle andere rassen die op die dag gelopen hebben en hier komt dan een best in show uit.

Tijdens een hondenshow wordt er gekeken naar gangwerk en uiterlijk van de honden, wat komt in het oog van de keurmeester zo dicht mogelijk bij het ''ideaal'' beeld in de ras standaard.